<<< Takaisin hakemistoon


Iltasanomat 8.3. 1977
Juice Leskinen & Veltto Virtanen:
Farkkukansassa näkyy
vanhempien typeryys
Farkkukansan ja Markku Saksan
Iltasanomissa jatkuneeseen keskusteluun
on tullut vahvaa sivustasekoamista.
Juice Leskinen ja Veltto Virtanen heittivät kirjeellä
- tässä se on.

IS etusivuKaikki käyttävät uniformua. Papin tuntee mustasta kaavusta, kansanedustajan silitetystä pultsarin asusta. Kauppaedustaja on nuorekas teryleenissään, Markku Saksalla on todennäkölsesti toimittajan puoliboheemi virka-asu. Farkkulapsilla on farkut, mutta siinä asussa he eivät tule kuolemaan.

Farkkukansan hölmöys on viatonta. Ei se voi vielä tietää että sen "kapina" on valtava bisnes, jota liike-elämä ja valtio pyörittävät. Ei se voi tietää, että sen valinnanvapaus on näennäistä. Minkä se sille voi, että sen valittavana on vain Levi's tai Wrangler?

Nuoriso on riistetyin ja sorretuin kansanosa. Siltä vaaditaan vaikka mitä, mutta sille annetaan vain tylsää näpertelyä. Sen odotetaan kypsyvän, vaikka säästöliekki käristää vain sen toista päätä. Siltä halutaan ajatuksia, mutta James Dean ja Marilyn -vainajat ovat jo valmiiksi ajatellut.

Kun nuori menee vaatekauppaan, hänet viedään Young Shopiin, Farkkuluolaan tai Feeling Boutique'iin. Siellä myydään farkkuja. Mitä myydään tavaratalon levyosastolla? Jytää. Liikemiehet keksivät paketin. Virkamiehet keksivät lisää paketteja. Sitten ne yhteistuumin paketoivat nuorison. Todellinen pakettiratkaisu. Nerokasta. Nyt saatiin lapsetkin hyödynnetyksi ja kontrolliin. Vanhempamme saivat sentään paketoitua itse.

Juice & Veltto -77Voiko nuoriso muuta kuin antautua?

Voi. Se voi itkeä ja antautua.

Talouselämää ja valtiovaltaa voi paeta vain talouselämään ja valtiovaltaan. Ja kun on antautunut, niin sitten syytetään hurskaasti ikään kuin toisinkin olisi voinut tehdä.

Mitä farkkulapsista tulee isona? Farkkuaikuisia tietenkin. Uniformut vaihtuvat, mutta päämyymälä pysyy. Ihmisen tajunta on rajallinen. Kun ei enää ajatella farkkuja, niitä käytetään ajattelematta.

Autuaita ovat vanhemmat, sillä heidän typeryytensä näkyy vasta lapsissa. Onko vastuu tästä tilanteesta muka muiden kuin vanhempien, sillä lastenhan on vain taivasten valtakunta. Maan valtakunta on vanhempien.

Nuorista tulee veturinkuljettajia, pappeja, lottia, kommareita, perustuslaillisia. Siinä joukossa jytäilee todennäköisesti yksi tuleva presidenttikin. Pääministereitä on monta, kansanedustaiien vakanssit täyttyvät varmasti. Farkkukauppiaitakin siellä on ja epäilemättä virastorottia vilisee yhtä suurina laaumoina kuin aina.

Farkuissa ontuvat monet tulevat lehtimiehet. Markku Saksankin työtä jatkaa joku. Ei syytä huoleen. Kaikki sukupolvet ovat huteja. Farkkukansasta ja markkukansasta tulee yhtä lailla arkkukansaa.

"Elämä loppuu, mutta sen seuraukset eivät ikävä kyllä." (Stanislaw Jerzy Lec).

Tampere, maaliskuun 7. päivänä 1977
Ikuisesti meidän
Juice Leskinen, 27
Veltto Virtanen, 26


Virtasen sivuja ylläpitää
Waldemar Wallenius,
jolle tarkoitettu sähköposti
lähtee tätä tekstiä napauttelemalla...
Kirjavan "Puolueen" sitoutumattoman
puheenjohtajan Pertti "Veltto" Virtasen
saattaa tavoittaa sähköpostitse
tätä tekstiä napauttelemalla...

Takaisin sinne mistä tulitkin...

Näpäytä ylläolevaa palkkia tai tätä tekstiä, niin pääset takaisin sinne mistä tulitkin...